Tussenjaar info voor ouders

Vasthouden of loslaten?

Het blijft toch je kind die je met pijn in de buik op het vliegtuig zet. Ik heb zelf twee dochters van 13 en 16 en moet eerlijk toegeven dat ik ook even moet slikken bij het idee dat ik ze over een paar jaar voor een reis tijdens hun tussenjaar naar Schiphol moet gaan brengen.

Wij kunnen uw zorgen op dit gebied natuurlijk niet wegnemen. Dat hoeft ook niet, het zijn namelijk heel normale en gezonde emoties. Wat wij wel doen is uw kind in een veilige omgeving opvangen en samen met een groep jonge mensen gaan wij ze een hele mooie en leerzame tijd aanbieden.

“If you love someone set them free”, zong Sting. Ware woorden, maar niet minder makkelijk als je het zelf mee maakt. Toen ik zelf na twee “mislukte” studies niet meer wist hoe ik van de bank af moest komen, schoof mijn moeder mij een ticket naar Israël onder de neus. “Ga maar eens een poosje werken en nadenken over je toekomst”, zei ze.

Ik besef me steeds vaker hoeveel ik aan die woorden gehad heb. Toen ik terugkwam van mijn tussenjaar reis heb ik meteen een studie opgepakt en na vier jaar succesvol afgerond. 

Tussenjaar
Tussenjaar
Studiekeuze hulp

Is een tussenjaar goed voor mijn kind?

Jazeker! Meerdere studies tonen aan dat een periode in het buitenland heel erg goed is voor de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen. Een reis tijdens het tussenjaar leidt tot minder studie uitval en betere studieresultaten.

Alleen als uw kind al heel zeker is en geen hulp bij zijn studiekeuze nodig heeft en staat te popelen om met zijn of haar studie te beginnen, is het antwoord, nee. Maar in dat geval was u waarschijnlijk niet op deze site terecht gekomen. 

Wat kost het wel niet?

Hoewel 2795 euro op het eerste gezicht veel geld lijkt, valt het eigenlijk mee als u zich beseft dat uw kind voor nog geen 65 euro per dag in een resort op Bonaire verblijft, dat wij 24/7 bereikbaar zijn, dat er allerlei activiteiten georganiseerd worden en dat er ook nog een professioneel coachingstraject doorlopen wordt. Voor dit bedrag kunt op een gemiddelde camping in Italië alleen uw tent opslaan. Gezien de vele mogelijkheden voor betaald werk in de Horeca op Bonaire is het ook goed mogelijk dat uw kind een gedeelte van de kosten van het tussenjaar traject zelf kan terugverdienen. 

Mogen wij ook langskomen?

Natuurlijk bent u van harte wekom om uw kind te komen bezoeken op Bonaire. U heeft meteen een hele goede smoes om zelf ook even lekker op reis te gaan 🙂 Veel ouders gingen u dan ook al voor. Wij adviseren wel om uw reis aan het eind van de Bonaire Break van uw kind te plannen. Op deze manier kan uw kind het gehele programma volgen en hoeft ze niet te kiezen tussen u en haar of zijn Bonaire Break.

We stellen het ook op prijs om op de hoogte gebracht te worden als u langs wilt komen. Onze eerste verantwoordelijkheid ligt bij het welbehagen van uw kind en daarom bespreken wij ook altijd even met de Breakers hoe ze er tegenover staan als u langskomt. Wij hopen op uw begrip voor deze visie. 

 

"Experience does for the soul what education does for the mind​"

  • Voor verdere nuttige informatie voor ouders verwijs ik u graag naar deze site
  • Op deze site vind u de meningen van grote bedrijven over de meerwaarde op je CV van een tussenjaar. Het filmpje is de moeite van het bekijken waard..
×