onze tussenjaar specialisten

Harm Jan van Dijk

 Initiatiefnemer van Bonaire Break

Voordat ik naar Bonaire vertrok heb ik 20 jaar als docent aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening van de Hogeschool Arnhem Nijmegen gewerkt. Ik geloof in onderwijs waar ruimte is voor groei en talentontwikkeling, vanuit onderling contact en communicatie, gelijkwaardigheid en vooral plezier. Helaas lijken deze waarden in het huidige (grootschalige) onderwijs steeds minder ruimte te krijgen. Als studieloopbaanbegeleider ervaar ik steeds weer dat studenten vastlopen omdat ze niet goed hebben nagedacht over hun studiekeuze. Voor mij reden om Bonaire Break op te richten.

Ervaring

Het belang van een tussenjaar kan ik uitstekend aan de Breakers uitleggen. Ik heb er zelf namelijk veel profijt van gehad. Ook ik wist totaal niet wat ik moest gaan studeren. Na een aantal afgebroken studies vertrok ik voor een half jaar naar een kibboets in Israël. Terug in Nederland had ik een doel voor ogen. Ik ging weer studeren en had vier jaar later jaar een diploma op zak. Een jaar na mijn afstuderen vroeg de HAN mij om als docent te komen werken. Naast mijn werk als HBO docent ben ik jaren als freelance fotograaf voor o.a. de ANWB de wereld over gereisd . Mocht je nog op reis willen na je Bonaire Break, dan kan ik je veel reistips geven.

Supporten van talent

Namens de HAN ben ik manager geweest van een aantal Europese projecten op het gebied van talent en creativiteitsontwikkeling. Doel van deze projecten: het begeleiden van talent naar passend werk. Tijdens mijn masterstudie kunsteducatie aan de Artez hield ik mij onder andere bezig met het coachen en begeleiden van de finalisten van de Kunstbende (een wedstrijd voor jong creatief talent). De ervaring en kennis van deze activiteiten zet ik in tijdens de Bonaire Break.

Bonaire Break

Door een reis te maken stap je uit je comfortzone; dat is heel spannend. Maar al snel merk je dat het je heel veel nieuwe ervaringen oplevert. Juist tijdens zo’n reis en door al deze nieuwe ervaringen sta je open voor nieuwe ideeën en dit is het ideale moment om ook tot nieuwe inzichten over jezelf te komen. Je kunt thuis op de bank gaan zitten wachten op je juiste studiekeuze. Je kunt ook samen met een groep jongeren de mooiste tijd van je leven hebben. En door middel van onze Motivatiekompas methodiek ook nog met een passende studiekeuze naar huis gaan. Ik zou het wel weten!

Marit Kloosterziel

(Studie) loopbaan coach

Ik ben gediplomeerd (loopbaan) coach en begeleid studenten en jongeren in het begin van hun loopbaan met alle mogelijke hobbels die zij tegenkomen in hun werk of studie. Zelf heb ik meerdere studies gedaan om erachter te komen wat ik nu daadwerkelijk wilde. Ik kan me vooral nog de onzekerheid en frustratie herinneren toen het tot me doordrong dat ik niet de juiste studiekeuze had gemaakt.

Ervaring

Ik heb veel ervaring als bemiddelaar tussen werkgevers en werknemers en weet wat er van je wordt verwacht wanneer je in het werkveld komt. Ook de onderwijs wereld ken ik goed. Met veel passie heb ik ruim 12 jaar jaar als leerkracht gewerkt. Mijn doel was om het zelfvertrouwen van de leerlingen te vergroten en hun talenten naar boven te krijgen. In mijn huidige functie als coach werk ik vooral oplossingsgericht en ga ik uit van mogelijkheden.

Bonaire Break

Ik ben vrolijk, energiek en zeer mensgericht. Wat je niet hebt vind ik niet interessant, maar wil graag samen ontdekken wie je al bent en wat je al kan. Een mens bestaat uit verschillende personen die allemaal op een andere manier naar de wereld kijken. Hoe jij kijkt, wat dat zegt over jou en welk talent daarbij om de hoek komt kijken, daar gaan we samen mee aan de slag. Uit je comfortzone stappen en even iets heel anders gaan doen is een enorme stap. Bij Bonaire Break snappen we dit en daarom hechten we ook veel waarde aan een veilige vertrouwde sfeer waarbinnen jij je talenten verder kan ontwikkelen. Ik werk o.a. met de methodiek van stichting Emergo, omdat hier uitgegaan wordt van jouw talenten en drijfveren. Je wordt als het ware iemand die je al bent! En dit helpt je bij jouw studiekeuze.

Lianne Werkman

Begeleider Bonaire Break

Hoi, ik ben Lianne (24) en begeleid de break op Bonaire. Zelf heb ik een aantal jaar geleden de Bonaire break gevolgd na mijn opleiding Social Work. Ik wist niet goed of ik wou werken of verder wou studeren. Tijdens mijn break ben ik verliefd geworden op het eiland. En 3 jaar later heb ik besloten om samen met mijn vriend naar het eiland te verhuizen. 🌴Ik hoop dat ik alle breakers net zo’n fantastische tijd hebben als ik zelf 3 jaar geleden heb gehad. 

Saskia Vermeer

Studiecoach

Mijn naam is Saskia en ik woon sinds 2008 op Bonaire, daarvoor op St. Maarten waar mijn werk-woon gebied op een zeilboot was. Samen met mijn gezin leven op een boot en daarbij een charter buisness runnen heeft mij veel levenslessen gegeven. Mooie momenten maar natuurlijk ook zware momenten. In die tijd verzamelde ik recepten en schreef verhalen, die ik gebundeld heb in een (onder eigen beheer) uitgegeven kookboek. 

Ik woon sinds 10 jaar op Bonaire. En toen ik 5 jaar geleden benaderd werd door Harm Jan om ook coach te worden bij de Bonaire Break sprak me dat erg aan.  Vanaf dat moment heb ik extra trainingen gedaan met het Emergo “Motivatie Compas” en vind ik het iedere keer een uitdaging om aan de gang te gaan met een van de Bonaire Breakers.  

Suzanne Uijttewaal

Studiecoach

Hoi! Mijn naam is Suzanne Uijttewaal. Sinds 2008 ben ik verliefd geworden op Bonaire, vanwege het windsurfen. Ik ben dolgelukkig dat ik hier, met mijn gezin, sinds de zomer van 2021 mag wonen en daardoor veel andere watersporten kan leren en uitproberen!

Ik heb in Nederland na de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming de PABO afgerond en o.a. in het Praktijkonderwijs gewerkt. Tussendoor heb ik veel reiservaring opgedaan en heb ik in 2018 de opleiding tot Professional Coach afgerond. Sindsdien heb ik aanvullende opleidingen qua coaching gevolgd, waaronder de methode van het Motivatie Kompas.

Ik vind het superleuk al deze opleidingen en ervaringen te kunnen gebruiken om jullie: “Breakers”, die naar Bonaire komen te ondersteunen in jullie studiekeus!

Studiekeuze hulp

Mirjam de Reus

Studiecoach

Hoi! Ik ben Mirjam. Ik woon al bijna 12 jaar op Bonaire. Het volgen van studies en cursussen lijkt mijn hobby geworden te zijn: ik heb 2 hbo opleidingen (SPH en PABO) en een post hbo opleiding afgerond. Daarnaast heb ik (heel) veel cursussen, webinars en kortdurende opleidingen gevolgd.

Bonaire Break

De methodiek die Bonaire Break gebruikt, spreekt mij enorm aan. Het ‘Motivatie kompas’ gaat namelijk uit van wat je leuk vindt en waar je (blijkbaar) goed in bent. Als je dit weet te vertalen naar een studie en een toekomstig beroep, mag je er vanuit gaan dat het voelt als een goede studiekeuze. Vervolgens is het dan niet lastig meer om gemotiveerd te blijven om de studie positief af te ronden.

Ik vind het erg leuk om samen met jou op zoek te gaan naar jouw vaardigheden en drijfveren!

×