Veelgestelde vragen

Ja hoor. Er blijven vaak wel een aantal Breakers op Bonaire na de Bonaire Break. Er komt meestal wel een nieuwe groep dus we zullen minder voor jou aanwezig zijn als je gewend bent, maar als er iets is kun je ons natuurlijk altijd even raadplegen. Bij ons verblijf kun je helaas niet blijven, die is gereserveerd voor een nieuwe groep als jij weggaat.

Ja hoor. Geen probleem. De meeste Breakers volgens ons studiekeuze programma maar het is niet verplicht. Wij geven wel voorrang aan Breakers die het studiekeuze traject volgen. Je kunt dus mee als je geen studiekeuze hulp programma volgt en als de groep nog niet vol zit met Breakers die het traject wel volgen. 

De meeste Breakers huren een scooter of een Ebike. Het is erg warm op Bonaire en lopen is eigenlijk alleen voor kleine stukjes te doen. Denk wel aan een geldig auto of scooter rijbewijs als je een scooter wilt gaan huren. Wij hebben een leuke Breakers deal bij Scooters Bonaire. zie; https://scootersbonaire.com/bonaire-break-deal/. Maar je bent helemaal vrij om te huren waar jij wilt

Nee, dit is van de grote voordelen van Bonaire. Het is er veilig. Er zijn gelukkig geen enge dieren en ziektes. Er zijn geen slangen, leeuwen of enge spinnen. De medische zorg is goed. En er zijn gewoon nederlandse artsen mocht je die onverhoopt toch nodig hebben.

Wij willen dat iedere Breaker een reisverzekering afsluit voor de periode op Bonaire. Wij adviseren elke Breaker om even contact op te nemen met je eigen verzekeringsmaatschappij. Loop even door of alles goed gedekt is. Vermeld daar ook bij dat je vrijwilligerswerk gaat doen en vraag of je dan ook verzekerd bent.    

Jazeker, en het smaakt heel goed. ’s avonds een flesje water in de koelkast betekent een heel lekker koud glas water bij je ontbijt.

Op Bonaire is er een 110 Volt netwerk. Op ons resort hebben we wel gewoon 220 Volt. Je kunt op Bonaire omstekkers kopen die het mogelijk maken om onze stekkers te gebruiken in een 110 Volt stopcontact.

Wij hanteren een minimum leeftijd van 17 jaar. Mocht je 16 zijn en heel graag meewillen dan maken we soms wel een uitzondering. Let er op dat je een toestemmings verklaring van je ouders meeneemt als je minderjarig bent. Dit moet je officieel laten zien tijdens je vlucht en/of je mogelijke duik cursus.

De maximale leeftijd voor deelname aan de Bonaire Break is 24 jaar. 

KLM en TUI vliegen  het gehele jaar ,dagelijks op Bonaire. 

De ticket prijzen lopen van plm. 420 euro in het laagseizoen tot 1200 euro in het hoogseizoen. Er zijn regelmatig mooie aanbiedingen bij de KLM of TUI. Hou die in de gaten als je van plan bent om deze kant op te komen!

EIgenlijk is op Bonaire alles te krijgen. We hebben zelfs een DA drogist en een Blokker. Dus je kunt gewoon je eigen merk shampoo kopen. De prijzen liggen wel wat hoger dan in Nederland dus als je nog wat ruimte over hebt in je koffer….

Op Bonaire hebben we ook een Jumbo en een Albert Heijn. Je kun ook hier alles krijgen wat je in Nederland gewend bent. Je hoeft je potje Calve pindakaas dus niet in te pakken. Er is ook een DA drogisterij en sinds kort is er ook een Bruna winkel op Bonaire.

×