Hulp bij je studiekeuze?

Jouw studiekeuze is voor ons een serieuze zaak

Tijdens de Bonaire Break gaan we verder dan een paar maandjes freewheelen in het buitenland. Niet dat daar iets mis mee is. Maar tijdens de Bonaire Break gaat het om een serieuze aangelegenheid: jouw studiekeuze. Iets waarmee veel jongeren worstelen. Misschien jij ook wel. Wij bieden hulp bij je studiekeuze. De ervaringen tijdens de Bonaire Break stimuleren je tot het maken van keuzes. Jouw eigen keuzes waar je de rest van je leven wat aan hebt.

Wij werken met deskundige coaches die allemaal opgeleid zijn in de Motivatiekompas methode. Deze methode is volledig gericht op het ontdekken van jouw talenten, drijfveren en passies. Gedurende jouw Break spreek je wekelijks met je coach en ga je na 6 weken met jouw studiekeuze op zak weer naar huis

Studiekeuze hulp

“Voor mij was mijn studiekeuze een grote puzzel, ik wist echt niet wat ik wilde. Tijdens het coachingstraject viel er iedere week  een stukje op de goede plek. Ik heb mij na de Bonaire Break aangemeld voor lerarenopleiding, en het is heel erg leuk!! ” Niene

"life begins at the end of your comfortzone"

Soms is het goed om uit je comfortzone te stappen. Nieuwe ervaringen opdoen, hulp bij je studiekeuze, werken en  nieuwe mensen leren kennen in een nieuwe omgeving, om met nieuwe energie weer terug naar huis gaan. En juist door deze zaken, merken wij elke keer weer hoe goed deze reis bij het maken van je studiekeuze past.

Studiekeuze hulp

“Thuis in Nederland lukte het me gewoon niet om tot een studiekeuze te komen. Er is zoveel mogelijk dat ik de weg helemaal kwijt was. Tijdens de Bonaire Break lukte het wel omdat ik er echt de tijd voor kon nemen en ik mij 100% kon concentreren tijdens de gesprekken met mijn coach. Ik ben heel blij met de keuze die ik nu gemaakt heb”. Madelijn

Deskundige hulp bij je studiekeuze

De Bonaire Break is speciaal voor jongeren die (nog) geen studiekeuze hebben kunnen maken. De andere omgeving, het vrijwilligerswerk en ook de vele nieuwe ervaringen leveren je nieuwe inzichten over jezelf; Je leert op eigen benen te staan, je doet je eigen boodschappen, kookt je eigen eten, je gaat overdag aan het werk. Hierdoor leer je je eigen keuzes te maken. Wij maken hier gebruik van en samen met onze deskundige coaches krijg je een heel goed beeld van jezelf. Na zes weken ontvang je je eigen Motivatiekompas certificaat en ga je met je studiekeuze op zak weer naar huis. Echt waar, ook jij!

Studiekeuze hulp
Motivatiekompascettificaat2021

MotivatieKompas geeft richting

Het MotivatieKompas wordt door steeds meer hogescholen en universiteiten erkend als een bruikbaar instrument bij de studiekeuze check gesprekken. Tijdens deze gesprekken moet de aankomende student zijn of haar studiekeuze motiveren.

Wij horen vaak van de Breakers dat de periode op Bonaire en de wekelijkse  coaching ertoe bijdragen dat zij tijdens deze gesprekken heel goed kunnen uitleggen waarom de desbetreffende studiekeuze de juiste voor hen is. We zijn er dan ook steeds weer heel trots op als we van onze deelnemers horen dat ze aangenomen zijn bij de studie van hun keuze!

De reis naar je studiekeuze, ook wetenschappelijk bewezen

Een verloren studiejaar kost je tussen de 9.200 en 11.400 euro ! (bron: Nibud Studentenonderzoek 2015). Daarom verdienen jongeren meer begeleiding. Een goed doordacht tussenjaar bespaart veel geld en voorkomt studievertraging. Dit is zelfs bewezen.

Nuffic (organisatie voor internationale samenwerking in hoger onderwijs) en het Europees platform ‘Internationaliseren in Onderwijs’ deden onderzoek naar de voordelen van een tussenjaar waarbij je op reis gaat. Je kunt ook thuis blijven maar de onderzoeken wijzen uit dat juist deze buitenlandse tussenjaar invulling je o.a. het volgende oplevert:

Studiekeuze hulp

Een Tussenjaar reis levert veel op;

  • Levenservaring en zelfinzicht
  • Doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en zelfvertrouwen
  • Motivatie om je talent te gebruiken
  • Betere studieresultaten
  • Minder studie-uitval
  • Grotere talenkennis
  • Een overtuigende CV
  • Veel nieuwe vriendschappen
  • Meer levensgeluk: door alle hierboven genoemde punten

Wij bieden naast onze Bonaire Break ook de mogelijkheid om ons studiekeuze coaching programma online of “live” in Nijmegen te volgen. Gedurende zes weken  log je op afgesproken momenten in met een van onze studiecoaches. Op die manier kun je gewoon vanuit je eigen huis of bij ons in Nijmegen hulp krijgen bij je studiekeuze. Wij zorgen voor het complete pakket van aanmeldingscriteria, certificaat, open dagen, het oefenen van het studiekeuze check gesprek, en natuurlijk jouw studiekeuze! Misschien wel het belangrijkste onderdeel van je tussenjaar.

×