Joël werkte als vrijwilligster bij de voedselbank van Bonaire

 

Harm Jan heeft aan mij gevraagd of ik mijn ervaringen wil delen, natuurlijk wil ik dat doen. Terwijl ik dit schrijf ben ik nog in Bonaire en over 4 dagen is mijn avontuur afgelopen. Het idee dat ik na 2 maanden mijn shorts/rokjes moet verruilen tot een lange broek en dikke sokken staat mij nog niet helemaal aan. Ik heb een super leuke tijd gehad, dit waren de leukste en snelste 2 maanden van mijn leven. Ik ben hierheen gekomen omdat ik niet wist wat ik wilde na mijn HBO studie. Doormiddel van gesprekken met een super lieve coach ben ik er achter gekomen wat ik nu eigenlijk wel wil doen.

Naast alle activiteiten die we doen vanuit Bonaire Break heb ik ook vrijwilligerswerk gedaan. Ik had voordat ik naar Bonaire ging een inzamelingsactie gehouden voor arme ouderen in Bonaire. Dit bedrag heb ik gedoneerd aan de voedselbank van Bonaire en heb hier ook twee dagen geholpen. één keer in de maand worden er voedselpakketten uitgedeeld aan de mensen die dat nodig hebben. (dit zijn er helaas best veel in Bonaire) De voedselpakketten worden samengesteld door donaties van mensen. Elke laatste zaterdag van de maand staan super lieve vrouwen van de organisatie in Van den Tweel (albert heijn) te flyeren of mensen misschien een extra boodschap willen meenemen. Gelukkig nemen veel mensen iets extra’s mee. Als er dingen te kort komen vult de organisatie het aan. Zodat iedereen ongeveer evenveel heeft en dat iedereen meel, ketchup, thee etc heeft.. Bij de pakketten uitdelen was ik van harte welkom, de pakketten worden op naam of gezin samengesteld. De mensen die hun pakket komen ophalen moeten zich identificeren. Ik begreep er niet altijd heel veel van aangezien er veel Papiaments gepraat werd. De vrouw die het organiseerde vertaalden het wel maar de mensen die de pakketten komen ophalen schamen zich meestal heel erg voor hun situatie.

Daarnaast heb ik ook bij een crêperie gewerkt, helaas was dit iets minder leuk. Maar je hebt hier genoeg leuke plekken om wel te werken. Ik bleef alleen te kort om nog van baantje te wisselen.
Ik heb onwijs erg genoten van Bonaire; het uitgaan, touren op de scooter, op het strand liggen, de activiteiten. Ik voelde mij heel erg thuis en welkom in Bonaire en kom zeker terug maar dan voor langere tijd.

Nu het einde inzicht is en ik weet wat ik wil en daar ook 100% achter sta heb ik ook wel zin weer terug te gaan naar Nederland en te beginnen met mijn nieuwe avontuur in Nederland. Maar ik weet zeker dat ik Bonaire onwijs ga missen en de mensen hier. Gelukkig staat er al een datum vast dat ik aantal van de breakers weer terug ga zien in Nederland.

Mocht je twijfelen om deel te nemen aan de Bonaire Break, ik zou het echt doen ik heb niemand gehoord die spijt heeft van zijn keuze.

Groetjes,
Joël

 

×